Εγκαταστάσεις

Εγκαταστάσεις

Συνέπεια, ποιότητα, πιστοποίηση

Υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις

Οι εγκαταστάσεις της Μπίλλια ΑΕ  στη βιομηχανική ζώνη  Λακκώματος Χαλκιδικής , είναι σήμερα από τις πιο σύγχρονες και εξελιγμένες μονάδες παραγωγής και αποθήκευσης συμπυκνωμάτων στην Ελλάδα .

Συνολικά , αναπτύσσονται σε μια έκταση 12 στρεμμάτων με στεγασμένους χώρους 2000τ.μ. Οι χώροι παραγωγής είναι εξοπλισμένοι με μηχανολογικό εξοπλισμό σύγχρονης τεχνολογίας  και ακολοθούνται οι πλέον αυστηρές διαδικασίες βιομηχανικής πρακτικής σε όλα τα στάδια. Αντίστοιχα δομημένοι είναι και οι χώροι αποθήκευσης με λειτουργικά και αξιόπιστα συστήματα logistics.

Παραλαβή - έλεγχος και αποθήκευση πρώτων υλών

Πιστοποιημένες πρώτες ύλες και υλικά συσκευασίας παραλαμβάνονται σε ειδικούς χώρους αποθήκευσης , με τακτικό έλεγχο πέντε σημείων ως προς την συνέπεια τους με αυστηρές προδιαγραφές, για την εξασφάλιση καταλληλότητας και αποκλεισμού επιμολύνσεων.

Παραγωγή

Ακολουθείται διάγραμμα ροής τεσσάρων σταδίων, όλα εξίσου σημαντικά για την αρτιότητα του αποτελέσματος και την εγγύηση ποιότητας που εξασφαλίζεται, με πλήρη έλεγχο και καθημερινή τεκμηρίωση, σύμφωνα με τους κανόνες ορθής υγιεινής πρακτικής τροφίμων.

Ποιοτικός έλεγχος

Κανένα προϊόν δεν συσκευάζεται αν δεν ακολουθείται πιστοποίηση εργαστηριακού ελέγχου, από έμπειρο τεχνολόγο και χημικό παραγωγής, τόσο όσον αφορά στα βιοχημικά όσο και στα φυσικοχημικά χαρακτηριστικά με περιοδική ταυτοποίηση από συνεργαζόμενο εξωτερικό πιστοποιημένο εργαστήριο.

Εμφιάλωση

Ξεχωριστός χώρος με τρεις γραμμές εμφιάλωσης για τον πλήρη διαχωρισμό συσκευασιών καλύπτει την δυνατότητα πλήρωσης συσκευασιών ΡΕΤ, γυάλινων φιαλών και ασκών ( bag-in-box) με το αντίστοιχο λογισμικό ελέγχου.

Παλετοποίηση - αποθήκευση

Μετά το στάδιο αυτόματης παλετοποίησης τα συσκευασμένα προϊόντα μεταφέρονται σε χώρους αποθήκευσης με ειδικές παλετοθέσεις συνολικής χωρητικότητας 150 τόνων.

Αποστολή - διανομή (logistics)

Καθημερινές διανομές σε όλη την Ελλάδα, πραγματοποιούνται με την βοήθεια ιδιόκτητων μέσων για τους όμορρους νομούς και συνεργαζόμενα πρακτορεία μεταφορών για την υπόλοιπη Ελλάδα.