Μπύρες

Ζυθοποιία Χίου

Ο Μάνος Ναζλίδης, Πειραιώτης στην καταγωγή, το 2010 στον Κάμπο Χίου δημιούργησε τη μικροζυθοποιία Χίου. Το 2012 ξεκίνησε την παραγωγή και την εμφιάλωση της Φρέσκιας Μπύρας Χίου, που αποτελεί μια καινοτόμα πρόταση στην αγορά. Η εμφιάλωση της γίνεται πάντα αφιλτράριστη και απαστερίωτη για να διατηρεί όλη τη γεύση και τα χαρακτηριστικά μιας πραγματικής μπύρας. Τον Σεπτέμβριο του 2012 ξεκίνησε την "εξαγωγή" της μπύρας και εκτός Χίου, σε επιλεγμένα σημεία στις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας , και αμέσως μετά παρουσίασε με επιτυχία το αδελφάκι της ξανθιάς house ale, μιά σκούρη smoked robust  porter  . 

FRESH CHIOS BEER, Ale

Η Φρέσκια Μπύρα Χίου–μια αφροζύμωτη ale, παράγεται στον Κάμπο Χίου από εκλεκτές ποικιλίες βύνης και ολόκληρο λυκίσκο. Aπαστερίωτη χωρίς φιλτράρισμα χωρίς συντηρητικά, διατηρεί αναλλοίωτη τη γεύσητης. Έχει ξανθοκίτρινο χρώμα και γεμάτο αφρό. Κυριαρχούν αρώματα λυκίσκου και εσπεριδοειδών.

Χρώμα
Χρυσαφί
Τύπος
Golden Ale
Αλκοόλ
4,9%
Φιάλη
0,33 L
Κουτί
-
Βαρέλι
20 L

SMOKED ROBUST PORTER, (εποχιακή)

Προσεκτικά επιλεγμένες ποικιλίες καβουρδισμένης και καραμελωμένης βύνης, σε συνδυασμό με βύνη καπνισμένη σε ξύλο οξιάς, δίνουν στην μαύρη αυτή μπύρα τον έντονο χαρακτήρα της. Εμφιαλώνεται αφιλτράριστη και απαστερίωτη σε περιορισμένη ποσότητα.  Μία παρτίδα και μοναδική.

Χρώμα
Μαύρη
Τύπος
Smoked Porter
Αλκοόλ
6,2%
Φιάλη
0,33 L
Κουτί
-
Βαρέλι
20 L

Chios Beer Barbeque (Καπνιστή Μπύρα Χίου)

Μια καπνιστή μπύρα με διακριτική πικράδα και έντονα αρώματα ξύλου, από βύνη καβουρδισμένη με παραδοσιακή μέθοδο, φυσικά καπνισμένη με ξύλο οξιάς, που χαρίζει ξεχωριστή απόλαυση συνοδεύοντας φαγητά με έντονες γεύσεις.
Εμφιαλώνεται αφιλτράριστη και απαστερίωτη σε μικρές μοναδικές  παρτίδες

Χρώμα
-
Τύπος
-
Αλκοόλ
5.5%
Φιάλη
0,33 L
Κουτί
-
Βαρέλι
20 L

Chios Beer Wheat (Μπύρα με Μαστίχα)

Μία μπύρα μοναδική στον κόσμο, με βελούδινη υφή, νότες ψωμιού και ευχάριστο άγγιγμα μαστίχας που σε ταξιδεύει στο όμορφο νησί μας. Παράγεται από βύνη σιταριού σε συνδυασμό με αυθεντική μαστίχα Χίου, σε μικρές μοναδικές παρτίδες.

Την συνταγή επιμελήθηκε η ζυθοποιός Δημητριάδου Στυλιανή.

Χρώμα
-
Τύπος
-
Αλκοόλ
5.5%
Φιάλη
0,33 L
Κουτί
-
Βαρέλι
20 L