
De Halve Maan
Η οικογενειακή ζυθοποιία De Halve Maan βρίσκεται στην Brugge, μια πανέμορφη πόλη στην Φλαμανδία, που οι εγκαταστάσεις της βρίσκονται ακόμα στο ιστορικό κέντρο της πόλης, ανήκουν δε στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO.. Το λογότυπο της ζυθοποιίας έχει πια ταυτιστεί με την ίδια την Brugge .Παράγει δύο από τις πιο γνωστές και καταξιωμένες βέλγικες ale μπύρες, την Brugse Zot και την Straffe Hendrik.

BRUGSE ZOT BLOND
Μία μπύρα με χρυσοκίτρινο χρώμα, εμπλουτισμένη με αρώματα φρούτων. Περιέχει τέσσερις διαφορετικούς τύπους από κριθάρι και δύο αρωματικές ποικιλίες λυκίσκου. Από τις πιο ελαφριές μπύρες στην κατηγορία της με 6% αλκοόλ,αφήνει στον ουρανίσκο φρουτώδες άρωμα.

BRUGSE ZOT DUBBEL
Εκτός από την γνωστή Zot Blonde, δημιουργήθηκε πρόσφατα μία πιο σκούρη εκδοχή της με 7,5 αλκοολικούς βαθμούς. Ζυθοποιείται με έξι διαφορετικούς τύπους βύνης που προσδίδουν μία πλούσια γεύση. Ο περίφημος λυκίσκος του τσέχικου Zatec διαλέχθηκε για να προσθέσει μιά ξεχωριστή πικρή νότα.

STRAFFE HENDRIK TRIPEL
Η Straffe Hendrik είναι μία αυθεντική Bruges’ Tripel μπύρα με 9% αλκοόλ, η μοναδική που απέμεινε από πολλές προϋπάρχουσες. Περιέχει έξι διαφορετικά είδη κριθαριού, εξαιρετικής ποιότητας λυκίσκο κι ένα συνονθύλευμα αρωμάτων. Αποτελεί μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς του Βελγίου.

STRAFFE HENDRIK QUADRUPEL
Μετά την ομώνυμη trippel,ακολουθεί μία νέα έντονα σκούρη μπύρα υψηλής ζύμωσης. Με πολύπλοκο και γεμάτο χαρακτήρα από ποικιλία βυνών, η quadruple συνδυάζει ξηρότητα με γεμάτο σώμα και μία κρυφή αίσθηση φρούτου.

STRAFFE HENDRIK HERITAGE
Πρόκειται για μια Straffe Hendrik Quadrupel συνήθως 11% alc. , που παλαιώνεται σε δρύινα βαρέλια για τουλάχιστον 12 μήνες στα κελάρια του ζυθοποιού. Ειδικά η Heritage του 2015 παλαιώθηκε σε βαρέλια από ρούμι και σε δρύινα βαρέλια από Armagnac.
Είναι μiα εξαιρετική μπύρα, μοναδική στο είδος της, που εμφιαλώνεται σε αριθμημένες φιάλες 0,75 Lit και πωλείται σε ξύλινα συλλεκτικά κουτιά.
Έχει την δυνατότητα να παλαιωθεί στις φιάλες καθώς μια δεύτερη ωρίμανση λαμβάνει χώρο μέσα στην φιάλη. Κάθε έτος συντελεί σε ένα νέο αποτέλεσμα-εμπειρία.